Studio 100 strijkt neer in Grobbendonk

PRODUCTIEPLOEG KOSMOO FILMT OP CONTAINERTERMINAL AAN ALBERTKANAAL

De hoofdrolspelers in de nieuwe reeks Kosmoo.
Repro Maria De La Cruz De hoofdrolspelers in de nieuwe reeks Kosmoo.
Voor de gloednieuwe Studio 100-reeks Kosmoo, waarin een superhond met buitengewone krachten de hoofdrol speelt, strijkt de productieploeg neer in Grobbendonk. Afgelopen weekend werden er al beelden opgenomen op de containerterminal aan het Albertkanaal. In het fort van Lier en in een verlaten fabriek in Willebroek vonden ook al opnames plaats. Vanaf 13 augustus komt Kosmoo op televisie.

Kosmoo is de nieuwe hond van Studio 100. In de gelijknamige televisiereeks beleeft hij spannende en grappige avonturen, samen met zijn baasje Robbe en beste vriendin Ellis. Kosmoo is echter niet zomaar een hond. De viervoeter beschikt over buitengewone krachten, nadat hij in een ongeval betrokken raakte en vervolgens in een labo gered werd door het toedienen van bionische elementen. In het dorpje Zeezicht bestrijdt de superhond samen met zijn vrienden misdaden in het geheim. Grobbendonk maakt ook deel uit van dat fictieve dorp. "Het is een heel realistische reeks die zich grotendeels afspeelt op een woonboot, waardoor het zeegevoel dus heel belangrijk is. We hebben daarom echt gezocht naar locaties met grote panden, industrieterreinen en veel water, zowel in Vlaanderen als Nederland. Het terrein van Antwerp East Port in Grobbendonk is er zo eentje. Die locatie past perfect in de look en feel van het programma", zegt Eva Van Poeck van Studio 100.


De eerste opnames in Grobbendonk gebeurden afgelopen zaterdag op de terreinen van Antwerp East Port, de containerterminal aan het Albertkanaal. "We hebben hier verschillende scènes opgenomen die passen in de tweede reeks van het programma. Om te weten welke scènes, daarvoor zullen de mensen nog even moeten wachten", vertelt Eva Van Poeck.

Burgemeester Eric Van Meensel met de ster van de reeks, hond Kosmoo.
Repro Maria De La Cruz Burgemeester Eric Van Meensel met de ster van de reeks, hond Kosmoo.

Reachstaker

Burgemeester van Grobbendonk Eric Van Meensel kreeg de kans om de opnames bij te wonen. "Het was heel speciaal en uniek om die opnames live mee te maken, vooral omdat de acteur hier een dier is. Er moest dus op een speciale manier gewerkt worden om de hond zover te krijgen dat hij bepaalde handelingen deed", vertelt de burgemeester. "Zo zag ik hoe gefilmd werd dat de hond zogezegd een reachstacker (een voertuig waarmee containers verplaatst worden, red.) met zijn poten verder duwt. In het eerste shot moest hij met zijn poten tegen de reachstacker leunen, vervolgens werd het voertuig verplaatst, maar moest de hond wel op zijn plaats blijven zitten. Zeer interessant allemaal om te zien", aldus Van Meensel.

Labyrinthus

Na de opnames mocht de burgemeester ook nog op de foto met de filmster, die in het echte leven hond Boran is. De hond is overigens geen onbekende. Hij speelde al een hoofdrol in de familiefilm Labyrinthus, en in een heleboel televisieprogramma's waaronder Witse, Ella, Familie en Geubels en de Belgen.


Voor de opnames in Grobbendonk plaatsvonden, werden er ook al beelden opgenomen in het fort van Lier en in een verlaten fabriek in Willebroek. In juli en september vinden er nog nieuwe opnames plaats. Mogelijk strijkt de productieploeg nog eens neer op de containerterminal in Grobbendonk, en op andere plaatsen in de gemeente. Maar alle locaties liggen nog niet vast, dus waar precies dan nog gefilmd zal worden, is niet duidelijk. Waar al wel zeker gefilmd zal worden, is op het Kasteel in Yvoir, een loods in Baasrode, maar ook in Beveren, Stoumont, Wijnegem en Boechout.


Kosmoo telt 13 afleveringen en zal vanaf 13 augustus elke zaterdagochtend te zien zijn op Studio 100 TV. De reeks is vanaf dan ook volledig beschikbaar in Play van Telenet. De beelden die in Grobbendonk opgenomen zijn, zullen pas in 2017 op het televisiescherm te zien zijn.