Leidingbreuk? De brandweer brengt u droog naar de overkant

Brandweerlui dragen een vrouw over het water.
Foto VDV Brandweerlui dragen een vrouw over het water.
Een breuk in de hoofdwaterleiding heeft gisteren in de vooravond een deel van de Herentalsesteenweg in Grobbendonk blank gezet.

Op de Herentalsesteenweg, en verderop op de Lierseweg in Herentals, zijn sinds enkele maanden wegenwerken bezig voor de aanleg van een fietspad, waardoor er slechts verkeer in één richting mogelijk is. Tijdens die werkzaamheden is gisteren een hoofdwaterleiding van drinkwatermaatschappij Pidpa geraakt. Op sommige, lager gelegen plaatsen op de Herentalsesteenweg waren de waterplassen zo diep dat er geen doorkomen meer aan was met gewone kledij en schoeisel. De vrouw op de foto liet dat niet aan haar hart komen. Ze liet zich door twee stoere brandweerlui over het water dragen.

Hotel

De leidingbreuk had ook gevolgen voor de huizen in de buurt en voor de klanten van hotel Aldhem. "Ook ons hotel zit al een tijdje zonder water, maar Pidpa beloofde ons dat het probleem snel opgelost zal zijn", reageerde gisteravond een woordvoerder in het Best Western Plus Aldhem Hotel.


Wanneer precies de breuk in de waterleiding helemaal hersteld zal zijn en er weer drinkwater uit de kraan komt, was gisteravond toen de krant op de persen werd gelegd niet duidelijk. (JVN)