Eric Van Meensel (N-VA) legt eed af als burgemeester

Eric Van Meensel (met gele das) luistert samen met nog twee andere nieuwe burgemeesters naar gouverneur Cathy Berx.
Foto MDR Eric Van Meensel (met gele das) luistert samen met nog twee andere nieuwe burgemeesters naar gouverneur Cathy Berx.
De inwoners van Grobbendonk beginnen het nieuwe jaar met een nieuwe burgemeester. Huidig schepen Eric Van Meensel (N-VA) neemt dan de sjerp van Herman Cambré (sp.a) over. Gisteren legde Van Meensel de eed af bij de gouverneur van de provincie.

"De eedaflegging gaf me een zeer speciaal gevoel. Vooral omdat mijn familie en mijn kinderen erbij waren. Ik heb nu al wel een beetje het gevoel burgemeester te zijn, maar het werkelijke gevoel zal pas vanaf 1 januari komen als ik ook effectief burgemeester bén. Ik kijk er alleszins hard naar uit", vertelt Eric Van Meensel. De N-VA'er kwam in 2012 bij de gemeenteraadsverkiezingen voor het eerst op. Hij schopte het direct tot eerste schepen. Na de verkiezingen is beslist Herman Cambré (sp.a) voor de eerste drie jaren van de legislatuur aan te stellen als burgemeester. Nadien zou Eric Van Meensel voor N-VA de tricolore van hem overnemen.


"Ik ga proberen de goede punten die ik van Herman Cambré geleerd heb, verder te zetten. Maar dan met een toevoeging van mijzelf", vervolgt Eric Van Meensel. "Ik zie drie grote uitdagingen voor Grobbendonk. Zo zullen we nog veel werk hebben om het OCMW in de gemeente te integreren en dat moet tegen 2019 in orde zijn. Ook de kasteelhoeve van d'Ursel is een mooie uitdaging. We gaan moeten beslissen welke invulling we ze geven en hoe we dat financieel gaan rondkrijgen", vertelt Van Meensel. "Als laatste zie ik de opvang van vluchtelingen als een belangrijk punt. Je merkt dat de nationale overheid het niet meer allen kan bolwerken. We zullen nog serieus uit de pijp moeten komen, denk ik."


Herman Cambré wordt vanaf 1 januari eerste schepen. Herman Cambré zal de taken van Van Meensel overnemen. Daarbij horen onder meer Financiën en Openbare Werken. (JOBG)