Uitbreiding zone 50 in Beigem en Humbeek

50km/u is binnenkort de norm in een aantal straten in Beigem en Humbeek.
Lukas 50km/u is binnenkort de norm in een aantal straten in Beigem en Humbeek.
In de volledige Zijpstraat, de Nieuwenroodsesteenweg, de Kruisstraat, de Driesstraat, de Warandestraat en de Mechelstraat geldt binnenkort een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. 

De verkeersdrukte in heel wat straten in Grimbergen is de afgelopen jaren fors toegenomen. Automobilisten die de files op de A12 en op de Ring willen vermijden, gaan op zoek naar sluipwegen.

“Niet alleen de toegenomen verkeersdrukte in de regio, maar ook de snelheid waarmee autobestuurders zich verplaatsten op een aantal verkeersassen, zorgt bij de omwonenden voor ergernis”, zegt schepen van Mobiliteit Paul Hermans (CD&V). “De uitbreiding van de zone 50 is één van de maatregelen die de gemeente neemt om de verkeersleefbaarheid in dit gebied te verhogen.”

De nodige signalisatieborden worden in komende weken geplaatst. De bewoners worden per brief op de hoogte gebracht van de invoering van de nieuwe snelheidsbeperking. Automobilisten zullen door middel van digitale informatieborden op de hoogte gebracht worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.