Schildpad van Vernieuwing wil snel slimme camera's

Oppositiepartij Vernieuwing wil het gemeentebestuur overtuigen om een cameraschild aan het op- en afrittencomplex aan de Ring te plaatsen.
Foto Lukas Oppositiepartij Vernieuwing wil het gemeentebestuur overtuigen om een cameraschild aan het op- en afrittencomplex aan de Ring te plaatsen.
Oppositiepartij Vernieuwing vraagt met een ludieke actie aan het gemeentebestuur om eindelijk werk te maken van slimme camera's. "De schildpad geeft de traagheid van het gemeentebestuur weer", zegt voorzitster Karlijne Van Bree.

Om de jarenlange inbrakenplaag een halt toe te roepen, vraagt Vernieuwing om dringend werk te maken van ANPR-camera's. "Onze gemeente ligt vlakbij belangrijke verkeersaders", legt Karlijne Van Bree uit. "De keuze om ze te plaatsen aan de op- en afrit van de Ring aan de Hellebeekstraat is dan ook niet toevallig. Door gebruik te maken van intelligente camera's, in vrijwel alle buurgemeenten een beproefd recept, kan er korter op de bal gespeeld worden."


Volgens Van Bree is Grimbergen de zwakke schakel in de Rand zonder het cameraschild. "Voor ons is het een kwestie van gezond verstand", benadrukt Van Bree, in december vorig jaar zelf het slachtoffer van een nachtelijke inbraak in haar woning in de wijk Haneveld. "De federale regering lanceerde al een netwerk van zo'n duizend camera's op zo'n 260 cruciale plaatsen en bij ons is ook het politiekorps vragende partij, maar het gemeentebestuur blijft passief. Dat kaarten we met deze actie aan."


Onder meer rond de periode van de inbraak bij Van Bree zei burgemeester Mertens nog dat er geen budget was voor ANPR-camera's.


(DBS)