Ghost Rockers stelen show op jaarmarkt

Het kermis- en jaarmarktweekend biedt opnieuw voor elk wat wils. De gemeente heeft zoals gewoonlijk een mooi programma samengesteld met animatie voor groot en klein.

In en rond het Prinsenbos vindt vandaag vanaf 9 uur de traditionele jaarmarkt plaats met nationale prijskampen voor paarden, hoornvee, ezels, shetlanders en pluimvee. Een publiekstrekker zijn zeker de wedstrijden voor trekpaarden. Daarnaast zijn er nog de prijskampen van Provinciale verenigingen van Kwekers Vleesschapen Vlaams-Brabant en Fjorden die eveneens doorgaan in het Prinsenbos. Ook de Vlaamse Hobbyfokkers van geiten en schapen en de Kleinveevereniging 'Willen is kunnen' zijn aanwezig. In de omgeving van het Kerkplein is er ook een koopjesmarkt van 9 tot 14 uur.


Voor gezinnen met kinderen is er opnieuw een mooi programma tijdens kids@jaarmarkt. Van 9.30 tot 12.30 uur kunnen kinderen in het Prinsenbos terecht voor een gevarieerd aanbod met workshops, animatie, grime, volksspelen en een springkasteel. Tussen 10 en 12 uur kunnen de allerkleinsten op de foto met Bumba en om 11.30 uur betreedt de populaire band Ghost Rockers het podium.


Op maandagavond komen de wielerliefhebbers aan hun trekken met vanaf 18.30 uur het jaarmarktcriterium Jef Mensalt. (DBS)