Gemeente geeft 2.500 euro aan Mamas for Africa

Het gemeentebestuur heeft op aangeven van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Grimbergen (GROG) beslist om 2.500 euro structurele hulp te schenken aan Mamas for Africa, een vzw die sinds 1999 actief is in Oost-Congo.

Al meer dan twintig jaar zijn er in Oost-Congo aanslepende conflicten tussen gewapende groepen. Het is een van de onveiligste regio’s ter wereld voor vrouwen en meisjes. Naast een dagelijkse strijd tegen armoede, honger en ongelijkheid, lijden vrouwen en meisjes onder het aanhoudende geweld door misbruik en verkrachtingen. Vaak worden ze verantwoordelijk geacht voor wat hen overkomen is. Ze brengen schande over het dorp en de familie en worden verstoten.

vzw die vrouwen steunt in Oost-Congo
rv vzw die vrouwen steunt in Oost-Congo

“Mamas for Africa wil structurele verandering tot stand brengen die de vrouwen, en daarmee de hele gemeenschap, ten goede komt en meer veiligheid brengt”, zegt schepen voor Ontwikkelingssamenwerking Eddie Boelens (Groen). “Via sterke en solidaire vrouwengroepen maken ze vrouwen zelfredzaam en geven hen hun waardigheid terug. De gemeente Grimbergen gelooft dat dergelijke initiatieven waard zijn om te steunen.”

Vanaf 40 euro op rekeningnummer BE21 7330 4774 0703 krijg je ook een fiscaal attest.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.