Driehonderd lopers voor Duchenne-patiëntje Pieter (9)

Enkele lopers werken hun rondjes af voor het goede doel.
Dierickx Enkele lopers werken hun rondjes af voor het goede doel.
Meer dan driehonderd kinderen en volwassenen hebben afgelopen zaterdag in het Prinsenbos deelgenomen aan de sponsorloop voor Pieter Hoedemaekers, een 9-jarige jongen die aan de levensbedreigende spierziekte van Duchenne lijdt.

Met regelmatig buien was het weer zaterdag niet ideaal, maar toch daagden ruim driehonderd mensen op in het Prinsenbos. Daar liepen ze rondjes van één kilometer voor Pieter in het kader van een sponsorloop, die al toe was aan de tweede editie. Vorig jaar namen nog negenhonderd mensen deel, en werd er 36.000 euro ingezameld. "We hebben het nu wat kleinschaliger gedaan, omdat het qua organisatie vorig jaar enorm tijdrovend was", zegt Steven Hoedemaekers, de papa van Pieter. "Daarom daagden er dit jaar ook minder deelnemers op. Maar uiteraard zijn we heel tevreden met de toch nog driehonderd lopers."

Pieter was natuurlijk ook zelf aanwezig, samen met papa Steven en mama Klaartje.
Dierickx Pieter was natuurlijk ook zelf aanwezig, samen met papa Steven en mama Klaartje.

Geld voor onderzoek

Die lopers lieten vooraf weten hoeveel geld ze per rondje wilden doneren. De totale opbrengst was afgelopen weekend nog niet bekend, maar de som gaat sowieso naar de vereniging 'Duchenne Parent Project België'. Zo wordt het onderzoek naar de levensbedreigende spierziekte financieel ondersteund.


Pieter wordt intussen wel behandeld met een testmedicijn, in het kader van een onderzoek waar wereldwijd 99 proefpersonen aan deelnemen. (RDK)