Digitaal aanmelden bij basisscholen gaat van start

Schepen van onderwijs Karlijne Van Bree en een afvaardiging van de Grimbergse basisscholen.
Lukas Schepen van onderwijs Karlijne Van Bree en een afvaardiging van de Grimbergse basisscholen.
Ouders die hun kind in een Grimbergse basisschool willen inschrijven, kunnen zich vanaf vrijdag 1 tot 29 maart digitaal aanmelden. Alle Grimbergse kleuter- en lagere scholen doen mee. De nieuwe procedure moet komaf maken met de kampeertoestanden voor de schoolpoorten van de voorbije jaren.

De inschrijvingen gebeuren niet meer chronologisch. De toewijzing gebeurt volgens drie criteria: de schoolkeuze van de ouders, de afstand van domicilieadres van het kind tot de school en het werkadres van de ouders.

Ook kinderen die naar dezelfde school als hun broer en zus willen gaan, en kinderen van personeelsleden, moeten zich online aanmelden. Zij krijgen voorrang op die school. Wie zich niet aanmeldt, verliest die voorrang.

Van 1 maart 9 uur tot 29 maart 23 uur kan je terecht op aanmelden.grimbergen.be. Ten laatste op 3 mei ontvang je een mail met het resultaat. Tussen 6 en 24 mei kan je je kind inschrijven in de betreffende school na afspraak.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.