Beiaardseizoen van start op paaszondag

De beiaardier van Oslo, Laura Marie Rueslåtten, komt op 16 juni naar Grimbergen om een concert te geven.
rv De beiaardier van Oslo, Laura Marie Rueslåtten, komt op 16 juni naar Grimbergen om een concert te geven.
Op paaszondag 21 april om 16.30 uur geeft beiaardier Twan Bearda de aftrap van het nieuwe beiaardseizoen. De Grimbergenaren zullen kunnen genieten van muziek van onder meer Felix Mendelssohn, Franz Schubert en Peter Benoit. Daarna volgt weer een seizoen vol activiteiten georganiseerd door de Beiaardvrienden Grimbergen in samenwerking met de gemeente.

Behalve de bekende recitals elke zondagmiddag om 16.30 uur, zijn er concerten op alle feestdagen. Blikvanger is het Hemelvaartsconcert op 30 mei door de zestienjarige beiaardier Elien van den Broeck.

Op de vrijdagavonden in juli en augustus komen dan weer beiaardiers uit binnen- en buitenland naar Grimbergen om het beste van zichzelf te laten horen.

Daarnaast zijn er nog drie speciale evenementen. Op 5 mei om 16.30 uur is er een concert in samenwerking met de Koninklijke Beiaardschool Jef Denijn in Mechelen. Jonge getalenteerde beiaardiers krijgen de kans om een concert te spelen. Voor deze gelegenheid wordt de abdijtuin als luisterplaats opengesteld.

Op 16 juni om 16u30 wordt de ‘Dag van de Beiaard’ gevierd. Onder het thema ‘Bells and Beer’ wordt er een bierproeverij met streekbieren georganiseerd. Speciaal voor deze gelegenheid komt de beiaardier van Oslo, Laura Marie Rueslåtten, naar Grimbergen om een concert te geven. Als gecertificeerd wijnproever selecteerde zij muziek die past bij het karakter van de bieren die te proeven zijn.

Op 29 september om 16.30 uur wordt het seizoen afgesloten met de ‘Pater Feyendag’, genoemd naar de voormalig pater-beiaardier in Grimbergen. Ditmaal staat een concert van beiaardier Twan Bearda in samenspel met celliste Dominique Peynsaert op het menu.

Programma’s van de concerten zijn steeds gratis verkrijgbaar in de luisterhoek tijdens de concerten, in de horecazaken rond de basiliek en in de Gemeentewinkel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.