Scouts Aurora zoeken 400.000 euro voor nieuwe lokalen

Het gebouw met beschilderingen, dat dienst doet als opslagruimte, moet afgebroken worden.
Marc Colpaert Het gebouw met beschilderingen, dat dienst doet als opslagruimte, moet afgebroken worden.
De scouts uit Oetingen mogen vanaf nu plannen beginnen te maken wat betreft hun nieuwe lokalen, alleen moeten ze eerst nog wel 400.000 euro vinden.

Door het verlenen van een erfpacht en een recht van opstal krijgen ze nu de kans om op een terrein achter de zaal Elckerlyc in het centrum van Oetingen een splinternieuw gebouw te laten oprichten. De lokalen van de Scouts Aurora zijn sterk verouderd. De vzw JAO, die zich ontfermt over de scoutslokalen, kaartte dat al een tijd geleden aan bij het Gooikse gemeentebestuur. Hun oog viel nu op een terrein dat eigendom is van de parochie, achter de zaal Elckerlyc, pal in het centrum van Oetingen. Het bisdom verleende een erfpacht voor 50 jaar aan de gemeente om op het terrein een nieuwe school te bouwen en er kwam ruimte vrij voor nog een extra gebouw voor de scouts. De gemeente verleent nu op haar beurt een recht van opstal aan vzw Jeudlokalen Aurora Oetingen (JAO) om er de scoutslokalen op te bouwen. Dat werd goedgekeurd op de laatste gemeenteraad. De scouts kunnen nu dus echt starten met de plannen voor een nieuwe stek.


"Om een lokaal te bouwen van 23 op 11 meter moeten wij rekenen op een budget van 400.000 euro. Daarnaast is er ook speelruimte nodig", legt Tijl Depester van de scouts uit. Om dit geld bij mekaar te krijgen hopen ze op gulle schenkers en op subsidies van Europa. Daarnaast moeten tal van acties ook geld in de lade brengen. "Een bestaand gebouw moet wel nog afgebroken worden. Het belangrijkste nu is plannen laten maken en geld inzamelen. Wij hopen dat het gebouw er over drie jaar staat, nadien kunnen wij dan de locatie verhuren om zo de kosten te drukken", aldus Tijl. (MCT)