N-VA dient klacht in tegen OCMW-voorzitter

OPPOSITIEPARTIJ EIST NEUTRALITEIT IN GEMEENTELIJK INFORMATIEBLAD

Marc Colpaert
N-VA Gooik heeft een klacht ingediend bij de gouverneur tegen het voorwoord van OCMW-voorzitter Jan Depester (CD&V) in het gemeentelijk informatieblad. Bepaalde uitspraken zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij N-VA'er Kristoff Hemelinckx, die nu wil laten onderzoeken of politieke meningen in zo'n blad horen.

In de laatste editie van info Gooik schreef Jan Depester het voorwoord in de welzijnsk(r)ant over gastvrijheid in Gooik. Bepaalde zinnen schoten echter in het verkeerde keelgat van Kristoff Hemelinckx en de N-VA. "De gastvrijheid en vriendelijkheid van deze mensen (de gemeente Gooik organiseerde een Wereldweek met mensen uit het Zuiden, red.) staat in schril contrast met de koude, kille maatschappij die men ons sinds de voorbije verkiezingen door het strot probeert te duwen", zegt Depester in het blad. "Over heel de wereld zijn nooit zoveel mensen op de vlucht geweest en wij hebben nog nooit zo'n hoge muren opgebouwd, om deze mensen buiten te houden. Arm, zielig België."

Marc Colpaert

Verkeerde keelgat

De partij N-VA was de grote overwinnaar bij de verkiezingen, dus ziet dit als een rechtstreekse aanval. "Onze kritiek betrof het feit dat het openbare, door de Gooikenaar betaalde, gemeentelijk infoblad gebruikt wordt voor politieke stellingname", zegt Gooiks fractieleider Kristoff Hemelinckx. Het is onze taak, als oppositiepartij in Gooik, om de werking van het bestuur op zijn correctheid na te gaan. Wat we met de klacht bij de gouverneur, nog maar eens gedaan hebben."


Op nationaal niveau botert het al niet meer tussen CD&V en N-VA, maar de Gooikse N-VA wil die lijn niet doortrekken naar de gemeente Gooik. "Dit is zeker geen persoonlijke aanval naar Jan Depester toe", verduidelijkt Kristoff Hemelinckx. "Hij is een van de weinigen binnen de Gooikse meerderheid die we wel als constructief en samenwerkend beschouwen."


De OCMW-voorzitter zelf was zich van geen kwaad bewust. "Mijn voorwoord was geschreven vanuit mijn betrokkenheid met de zwaksten binnen de maatschappij. Het was zeker niet de bedoeling hiermee een politieke mening te verkondigen. Het is natuurlijk het recht van de N-VA collega's om dit te laten controleren door de bevoegde diensten." Ondertussen zaten beide heren al eens samen om over de zaak te spreken.


Nu is het afwachten wat de reactie van de gouverneur zal zijn in deze zaak.