Jaarmarkt laat centrum vollopen

Enkele kinderen maken kennis met de ezeltjes van de kinderboerderij.
Foto Colpaert Enkele kinderen maken kennis met de ezeltjes van de kinderboerderij.
Het centrum van Gooik wist afgelopen weekend heel wat mensen te lokken. Het Jaarmarktcomité had er dan ook een reeks gezellige activiteiten in de aanbieding.

Naast de vele kraampjes van de jaarmarkt en de rommelmarkt, was er ook een pompoenwedstrijd, een roofvogelshow en tal van optredens van onder meer de Ganzenfanfare en Majoretten De Crescendo's. "We hebben het natuurlijk getroffen met dit schitterende weer", aldus burgemeester Michel Doomst (CD&V). "Tel daar nog eens het puike werk van het Jaarmarktcomité bij, en het hoeft niet te verbazen dat Gooik vandaag zo populair is."

Kinderboerderij

Wie genoeg kreeg van het rondslenteren langs de vele marktkramers, kon ter hoogte van de loods van aardappelbedrijf Devoghel in de Koekoekstraat tal van muziekoptredens meepikken, of er gewoon gezellig genieten van een drankje. Ter hoogte van de Spiegeltent achter de gemeentelijke bibliotheek werd dan weer een heuse kinderboerderij opgetrokken. Kinderen konden er met konijnen en ezels spelen, maar ook hun eigen brood bakken.


Hoeveel bezoekers de jaarmarkt mocht verwelkomen, valt moeilijk in te schatten. "We zijn begonnen om 10 uur, en toen was het al behoorlijk druk", geeft Doomst nog mee. "Maar ook in de namiddag en 's avonds zijn veel mensen afgezakt naar onze jaarmarkt. Een exact bezoekersaantal kunnen we moeilijk geven." (MCT)