Is uw barbecue te log en immobiel? Lees dan vooral even mee

Dominique bij zijn bakfietsbbq, die hij ook verhuurt.
Colpaert Dominique bij zijn bakfietsbbq, die hij ook verhuurt.
Stel, je wil een barbecue mobiel maken. Dan zet je er wieltjes onder, toch? Of je gaat een stapje verder en ontwerpt gewoon een barbecuefiets.

Geen buurtfeest, of er komt wel een barbecue bij kijken. Maar dan moet er wel altijd iemand zo'n stel meebrengen. En dan is het wel zo gemakkelijk als je de barbecue gewoon letterlijk op de fiets kan meenemen. Met dat idee in het achterhoofd ontwikkelde Dominique Marcy van Fietsen De Spaak uit Gooik zijn 'bakfietsbbq'.


"Eigenlijk is het concept heel eenvoudig", toont hij. "Ik plaatste twee fietsen achter elkaar en monteerde op de eerste een gewone barbecue. Er is ook voldoende ruimte voor een gasfles - sleuren met houtskool, daar beginnen we niet mee. Je moet dus enkel nog vlees en kruiden kopen, en de barbecue aansteken."


Volledig uitgerust, dus. Maar is die bakfietsbbq dan ook niet behoorlijk zwaar? "Dat valt best mee", klinkt het. "Ik rij er zonder problemen de Eeckelstraat mee op, en dat is nu niet meteen een vlakke baan. Bedoeling is om de bakfietsbbq voortaan te verhuren. Dat kost je 75 euro per dag." Info: 02/532.02.21. (MCT)