Heemkundige Kring op zoek naar oude werktuigen

De mensen van de Heemkundige Kring zijn op zoek naar oude voorwerpen.
Marc Colpaert De mensen van de Heemkundige Kring zijn op zoek naar oude voorwerpen.
De Heemkundige Kring uit Gooik is op zoek naar oude werktuigen om deze tentoon te stellen tijdens de volgende Erfgoeddag in Gooik. Ook het uitgeven van een boek met informatie over deze voorwerpen is mogelijk.

De Heemkundige Kring doet een warme oproep naar de Gooikse bevolking om oude gebruiksvoorwerpen af te staan aan hun archief, ze kunnen ook uitgeleend worden. Dit met het oog op een tentoonstelling tijdens de volgende Erfgoeddag eind april, met als thema: ‘Hoe maakt u het?’. 

“Dat mogen dus allerlei soorten werktuigen zijn, zowel werktuigen uit de landbouw, als de schrijnwerkerij, mandenmakerij, smederij, kuipen maken en ga zo maar door. De bedoeling is om een tentoonstelling te organiseren, liefst interactief voor jong en oud”, legt voorzitter Jean-Paul De Loecker uit. 

Boek

Maar ze denken al verder en willen die oude werktuigen ook fotograferen en vastleggen in een boek, waar dan uitleg wordt gegeven over het gebruik ervan. Daarom werd aan hun medewerker en schrijver van de Heemkundige Kring Frans Peetermans gevraagd om voor die uitleg te zorgen. “Hij is zeker één van de mensen in Gooik die hiervoor geschikt is, maar mogelijk kan hij ook hulp gebruiken van andere specialisten. Ook deze mensen mogen ons contacteren”, zegt Jean-Paul De Loecker. Wie dus oude voorwerpen in zijn bezit heeft en deze wil afstaan of lenen aan de mensen van de Heemkundige Kring kan steeds een seintje geven via: info@heemkunde-gooik.be, of GSM 0494/03.68.70.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.