Geen straf voor vuistslag aan ex

Nieuwe ingang justitiepaleis: Inkomhal met links de ingang voor het personeel en rechts de ingang voor de bezoekers
Baert Marc Nieuwe ingang justitiepaleis: Inkomhal met links de ingang voor het personeel en rechts de ingang voor de bezoekers
Een 37-jarige man uit Lichtervelde is goed weggekomen in een dossier van partnergeweld. De rechter gaf hem de gunst van de opschorting.  

Op 31 augustus vorig jaar kwam het in Gooik, waar zijn ex woont, tot een hoogoplopende discussie tussen de twee. Onderwerp van het dispuut was zoals zo vaak de verblijfsregeling van de kinderen. In het bijzijn van zijn moeder kon hij zichzelf niet meer inhouden en gaf hij zijn ex een duw en een vuistslag in het gezicht. 

Waar dergelijke zaken vaak uitdraaien in een welles-nietesspelletje, kwam het hier niet zo ver. Zijn eigen moeder bevestigde immers de verklaring van het slachtoffer. De man zelf kon dan ook niet anders dan het geweld toegeven. “De stoppen sloegen door.” Het parket had een werkstraf van 40 uur gevorderd, maar omdat de man schuldinzicht toonde besloot de rechter om hem nog één kans te geven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.