Feestzalen Ter Heyde zoeken overnemer

Ter Heyde gaat eind volgende maand dicht.
Foto Marc Colpaert Ter Heyde gaat eind volgende maand dicht.
André Tiels, oprichter en bezieler van feestzalen Ter Heyde uit Kester, is dit jaar 70 jaar geworden en vindt dat het genoeg geweest is. Daarom is hij nu op zoek naar iemand die de zaak van hem wil overnemen.

Hij ging van start in 1993 en maakte van Ter Heyde een goed draaiende zaak. Eind volgende maand doet hij de deuren definitief dicht. Wie de zaak wil overnemen, kan dit zowel als koper of als huurder. André Tiels ging in 1993 van start met het verhuren van feestzalen in Kester.


"Wij zijn beginnen bouwen in 1992 en begin januari van het jaar daarop ging de zaak open. Het ging dadelijk razend snel en nog geen zeven jaar later werd beslist om langs de zijkant een zaal bij te bouwen. Zo kregen we een capaciteit van 200 personen en konden wij in totaal drie zalen aanbieden aan de mensen. Als het zeer druk is werken hier tot 20 mensen", legt André uit.


Ondertussen zijn we vandaag bijna 25 jaar verder en is Ter Heyde en klinkende naam in het Pajottenland. "Ik heb nog nooit zoveel mensen een reservatie moeten weigeren als de laatste dagen. Blijkbaar doet het gerucht al de ronde dat de zaak binnenkort dicht gaat en plots wil iedereen nog eens een stukje komen eten of een feestje bouwen", lacht André.


Door de jaren heen werd de zaak uitgebreid met een zondagsrestaurant, een traiteurdienst en catering. Als er eind oktober geen overnemer is, gaat de zaak dicht en dit betekent dat ongeveer 20 personen hun job of flexi-job verliezen. (MCT)

Oprichter André Tiels.
Marc Colpaert Oprichter André Tiels.