Eerste elektrische laadpaal staat aan bibliotheek

De eerste elektrische laadpaal in Gooik is een feit.
Foto Marc Colpaert De eerste elektrische laadpaal in Gooik is een feit.
De gemeente Gooik heeft een eerste elektrische oplaadpaal voor wagens laten plaatsen ter hoogte van de bibliotheek van Gooik. Binnen een week zal deze oplaadpaal operationeel zijn.

Begin dit jaar nog vroeg burgemeester Michel Doomst(CD&V) aan Infrax om een paal te plaatsen, maar daar hing toen een kostenplaatje aan van 6.000 euro, het dossier werd dan ook even 'on hold' gezet. Omdat er langzaam maar zeker steeds meer elektrische wagens op onze wegen rondrijden werd nu toch de stap gezet.


"Wij zijn nu in zee gegaan met een Nederlandse firma die de laadpaal gratis komt plaatsen. Het nadeel is wel dat wie gebruik maakt van deze laadpaal daar 31 cent per kilowatt moet voor betalen", legt schepen Simon De Boeck(CD&V) uit.

Logo

Binnenkort komt er nog een speciaal logo op de grond zodat iedereen weet dat deze parkeerplaats voor electrische wagens is bestemd.De werking zal eenvoudig gebeuren via een app die u moet downloaden en nadien krijgt u de factuur toegestuurd.


De gemeente is van plan om ook ter hoogte van Paddenbroek een laadpaal te plaatsen. Tevens kunnen ze hun eigen elektrisch voertuig voor de technische dienst aan deze paal opladen. (MCT)