"Oude trambeddingen zijn ideaal voor fietssnelweg"

Een fietssnelweg in het Pajottenland? Voor Gooiks schepen Simon De Boeck (CD&V) moet het kunnen, en wel in de oude trambeddingen.

De Boeck bracht de mogelijkheid ter sprake tijdens een meeting tussen provinciaal gedeputeerde Tom Dehaene en de Pajotse gemeentebesturen. Volgens de schepen kan een fietssnelweg immers een oplossing bieden voor de landelijke steenwegen die in de spits dichtslibben. "Ik werk deeltijds als raadgever op het kabinet van minister Joke Schauvliege, aan het Brusselse Noordstation", aldus De Boeck. "Recent heb ik de proef eens op de som genomen met de fiets. Tussen Gooik en Brussel vind je fantastisch mooie plekjes, vooral dan langs het kanaal net voorbij Halle. Maar je komt onderweg ook heel wat onveilige knooppunten tegen."

Positief onthaald

De Boeck is dan ook voorstander van een fietssnelweg van het Pajottenland naar Halle, waarbij je ook de doorsteek naar Brussel kan maken. "De oude trambeddingen zouden een mooi vertrekpunt zijn", klinkt het. "Jaren geleden bracht de tram ook al vele inwoners van het Pajottenland naar Brussel om er te werken. Het zou mooi zijn mochten diezelfde beddingen binnenkort gebruikt worden als fietssnelweg." Het idee werd alleszins positief onthaald en zal door de Pajotse gemeentebesturen verder uitgewerkt worden.


(MCT)