Schilderij met burgemeesterssjerp

Kunstenaar Pim Smit uit Linter gaat de komende weken samen met Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans een exclusief kunstwerk schilderen voor Kop op tegen Kanker.

Peter Reekmans en Pim Smit
Kristien Bollen Peter Reekmans en Pim Smit

In het schilderij van 1 meter op 1, 20 meter dat wordt gemaakt in de typische moderne stijl van kunstenaar Pim Smit wordt de eerste burgemeesterssjerp van Peter Reekmans verwerkt. Het exclusieve doek wordt tijdens het kerstconcert op zondag 23 december in de kerk van Kapellen geveild door notaris Kathleen Denruyter uit Glabbeek en verkocht aan de hoogst biedende. De opbrengsten worden door de Dorpspartij, de partij van de burgemeester integraal geschonken aan Kom op tegen Kanker. Jaarlijks organiseert de Dorpspartij een dorpsactie voor het goede doel, dit jaar gaan alle opbrengsten naar Glabbeek fietst 1.000 km tegen Kanker. Kunstenaar Pim Smit maakte eerder al kunstwerken voor het goede doel samen met onder andere Kim Clijsters, Simon Mignolet, Thibout Courtois, Eddy Merckx, Tia Hellebout, DJ Tiësto, en al deze unieke kunstwerken brachten intussen al meer dan 230.000 euro op voor diverse goede doelen. Pim Smit is een Nederlandse kunstenaar die ontdekt werd door Herman Brood en al 13 jaar in onze regio woont en werkt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.