Premiedossier voor kerk Bunsbeek is goedgekeurd

Yvette Sterkendries is bijzonder opgetogen met de gelden van Onroerend Erfgoed.
Bollen Yvette Sterkendries is bijzonder opgetogen met de gelden van Onroerend Erfgoed.

Het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed heeft het premiedossier voor de opmaak van het beheersplan voor de gedeeltelijk beschermde kerk en kerkhofmuur in Bunsbeek goedgekeurd. “Er kan nu een renovatiedossier opgesteld worden voor deze kerk en voor de kerk van Zuurbemde, waarvan het premiedossier eind vorig jaar al werd goedgekeurd”, zegt Yvette Sterkendries (Dorpspartij), gemeenteraadslid en secretaris van de kerkfabriek van Bunsbeek.

Het bestuur hoopt tegen de zomer klaar te zijn met de opmaak van het renovatiedossier voor beide kerken. Wanneer het Agentschap Onroerend Erfgoed haar goedkeuring hieraan geeft, kan er 80 procent aan subsidies, goed voor 384.000 euro, van Vlaanderen bekomen worden. De werken zelf staan gepland tussen 2020 en 2021.

“Het conserveren van kerkelijk erfgoed heeft voor het huidig gemeentebestuur niets te maken met al dan niet gelovig zijn”, aldus Yvette Sterkendries. “Wij investeren als gemeentebestuur intussen al vijf jaar bewust in het conserveren van heel wat waardevolle gebouwen in onze gemeenten en met de dossiers van deze twee beschermde kerken zorgen we dat we voor het einde van deze legislatuur hiervoor alweer een fors bedrag aan Vlaamse subsidies naar onze gemeente zullen halen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.