Krinusfeesten stellen nu al biertje voor

Het biertje kon zichtbaar gesmaakt worden.
Foto Bollen Het biertje kon zichtbaar gesmaakt worden.
Tijdens Glabbeek Proeft werd afgelopen weekend de nieuwe Krinus voorgesteld, een blond biertje dat gebrouwen werd voor de Krinusfeesten in Bunsbeek.

De Krinusfeesten zijn pas voor volgend jaar, maar de organisatie wilde het bier nu al lanceren. En het viel duidelijk in de smaak. "In 2012 hebben we onze eerste Krinus gelanceerd", vertellen Edmond, Remy en Theo. "Dat was een tripel, die gebrouwen werd in Belsele, bij Sint-Niklaas. Nu kozen we voor een product dat volledig streekgebonden is. De nieuwe Krinus werd gebrouwen in de Brouwerij van Vissenaken. Het voordeel was dat we van begin tot einde mee instonden voor de ontwikkeling, en waar nodig konden bijsturen. We gebruikten ook de nieuwe perenstroop van de familie Stock uit Attenrode-Wever, om een speciale tint aan het bier te geven. We zitten ook aan een alcoholpercentage van 6,5 procent, waar dat de vorige keer 8 procent was."


De organisatoren van de Krinusfeesten lieten vijfhonderd liter brouwen, goed voor 1.450 flesjes van 33 cl. Het bier is ook al te koop in de lokale drankenhandel en in enkele lokale cafés. Voor de eigenlijke feesten zal ook een nieuwe lading gebrouwen worden. (KBG)