Kindergemeenteraad stelt ambitieus programma voor

Bollen
In het gemeentehuis van Glabbeek is de nieuwe kindergemeenteraad deze week een eerste keer samengekomen. Meteen werd een ambitieus tweejarenprogramma opgesteld.

“De nieuwe kindergemeenteraad kiest voor een programma met enkele stevige prioriteiten”, zegt jeugdschepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij). “Het gaat dan om het nieuwe speelbos in Zuurbemde, acties tegen pesten op school, de organisatie van een jaarlijkse buitenspeeldag, jaarlijkse acties voor het goede doel op de kerstmarkten van de scholen en verenigingen, en de organisatie van een jaarlijkse kinderhoogdag met een soort beurs waar kinderen in contact kunnen komen met (sport)verenigingen, politie, brandweer en de lokale middenstand.”

“De eerste echte opdracht van de kindergemeenteraad volgt tijdens de herdenkingsplechtigheden op 11 november, gevolgd door de verkoop van knutselwerkjes op de kerstmarkten van de scholen”, aldus nog Holsbeeks. “Ik ben alvast een enorm fiere jeugdschepen, met zo’n enthousiaste en gedreven kindergemeenteraad!”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.