EME neemt nieuw bedrijfsgebouw in gebruik

Oud-burgemeester Jos Vicca, naast zaakvoerder Thierry Vandereycken, knipt het lint door. Burgemeester Reekmans (r.) glundert.
Foto Bollen Oud-burgemeester Jos Vicca, naast zaakvoerder Thierry Vandereycken, knipt het lint door. Burgemeester Reekmans (r.) glundert.

Zopas werd de nieuwe bedrijfsvestiging van EME nv in Zuurbemde geopend. EME staat voor Electro Mechanic Equipment nv. De firma werd opgericht door René Vandereycken in 1961. Vandaag is het bedrijf in handen van zijn zoon Thierry Vandereycken, die het bedrijf samen met zijn zus runt. Het bedrijf ontstond onder de kerktoren van deelgemeente Zuurbemde en moest jaren ijveren voor uitbreiding op deze locatie. De inzet van gewezen burgemeester Jos Vicca was absoluut cruciaal in het afleveren van de bouwvergunning van het nieuwe bedrijfsgebouw dat nu geopend werd. In zijn toespraak benadrukte huidig burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) dat net innovatieve bedrijven zoals EME het kleine Glabbeek op de kaart zetten. "Een KMO zoals EME met 30 werknemers zorgt niet alleen voor lokale tewerkstelling, maar is in amper één maand tijd al het vierde bedrijf dat hier een nieuwe bedrijfsvestiging in gebruik neemt." Na de nieuwe bedrijfsgebouwen van Nijs Piping, Nelis, Cardmil en EME nv, is ook de bouw van de nieuwe SPAR-supermarkt en het nieuwe regiokantoor van KBC volop bezig in Glabbeek. (VDT)