"Nee, onze school sluit niet!"

BASISSCHOOL DE DUIZENDPOOT WEERLEGT HARDNEKKIGE GERUCHTEN

De vrije basisschool De Duizendpoot in Bunsbeek. Er is helemaal geen sprake van dat de school de deuren zou sluiten.
Vanessa Dekeyzer De vrije basisschool De Duizendpoot in Bunsbeek. Er is helemaal geen sprake van dat de school de deuren zou sluiten.
"Laat het voor eens en altijd duidelijk zijn: wij sluiten niet!" Met die reactie ontkracht vrije basisschool De Duizendpoot definitief de hardnekkige geruchten dat de school zou moeten plaatsmaken voor een nieuwe woonwijk. Ook het gemeentebestuur begrijpt de geruchten niet. "We zijn net van plan om te investeren in de veiligheid rond de school", zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

Burgemeester Reekmans werd de afgelopen dagen overspoeld met telefoontjes van bezorgde ouders. "Ik vernam dat er op de ouderraad een punt stond, speciaal aan mij besteed", vertelt Reekmans. "Ik zou gezegd hebben dat de school in Bunsbeek zou sluiten en dat er op die plek een sociale woonwijk zou komen. Verder zeiden de geruchten dat alle leerlingen, inclusief mijn dochtertje, zouden verhuizen naar Glabbeek."

Roddels van oppositie

Reekmans drukt iedereen op het hart dat het over roddels gaat. "Bepaalde leden van de oppositie hebben die blijkbaar kwaadwillig de wereld ingestuurd", zegt hij. "De gemeente voorziet net voor het eerst in 50 jaar grondige aanpassingswerken in de buurt van de schoolpoort om de omgeving heel wat veiliger te maken. De werken gebeuren samen met de aanleg van de toegangsweg naar de nieuwe woonwijk die naast de school komt te liggen. Die plannen zijn bezorgd aan het schoolbestuur en kregen al positief advies vanuit de school. Verder starten nog voor het einde van het jaar de werken voor de aanleg van nieuwe voetpaden tussen de Tiensesteenweg en de schoolpoort."

Subsidies

Ook Karin Genoe van het schoolbestuur begrijpt niet hoe het 'fake news' ontstaan is. "We betreuren dat er foute informatie de wereld wordt ingestuurd", zegt ze. "De Duizendpoot heeft pas een nieuwe directie, een sterk leerkrachtenteam, een actieve ouder- en schoolraad en een schoolbestuur dat zijn verantwoordelijkheid neemt. We zijn dus volop bezig met het maken van een goed verhaal. Onze school voldoet ook aan de inspectievoorwaarden en telt voldoende leerlingen. We hebben bovendien voor het eerst subsidies van de overheid kunnen verkrijgen om de klassen brandveilig te maken en het sanitair en de ramen in de kleuterklassen te vervangen. Op dit moment stomen we een tweede dossier klaar. Dat zouden we toch niet doen als er enige intentie tot sluiting zou bestaan?"