Trio voor rechter na shoulder surfing in Carrefour: “Schandalig dat jullie een bejaarde dame uitkiezen”

In deze Carrefour market in Gistel sloegen de beklaagden toe.
BBO In deze Carrefour market in Gistel sloegen de beklaagden toe.
Drie Roemenen moesten zich maandag voor de Brugse strafrechter verantwoorden voor feiten van shoulder surfing in de supermarkt Carrefour in Gistel. Het openbaar ministerie vraagt 1 jaar opsluiting. De rechter gaf het trio een serieuze veeg uit de pan. 

Op 8 mei van dit jaar ging het drietal achter de bejaarde vrouw staan aan de kassa van de supermarkt Carrefour in Gistel. Ze bemachtigden de pincode van haar bankkaart toen de vrouw met haar betaling bezig was. Daarna volgden ze het slachtoffer tot aan haar woning om haar bankkaart uit haar auto te stelen. 

Beklaagden Cristian N., Bogdan-Ionut D. en Cristian-Mihai O. haalden vervolgens enkele honderden euro’s af en kochten kledij. In totaal ging het om 1.075 euro. Een winkelbediende zag ruim twee weken later de verdachten opnieuw in de winkel opduiken. Bij een andere bejaarde probeerden ze dezelfde truc toe te passen. De Roemenen werden aangehouden en zitten sindsdien in voorhechtenis.

Uitbrander

Op het proces bekenden alle beklaagden hun aandeel in de feiten. De verdediging vroeg daarom om een straf met uitstel. Dat kon echter op een uitbrander van de strafrechter rekenen. “Ik vind de feiten schandalig. Dat jullie specifiek een oudere dame uitkiezen, maakt het des te erger. Het openbaar ministerie is bovendien bijzonder mild in deze zaak met vordering. We kunnen gaan tot vijf jaar”, zei de rechter. Op het einde van de zitting vroeg een van de beklaagden nog wanneer hij naar huis zou mogen. “Dat zal nog niet voor direct zijn”, aldus de rechter, die zich nog moet beraden over het vonnis. Uitspraak op 28 januari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.