Even 600 kilometer de fiets op naar Duitsland?
Geen probleem voor deze 12 wielrenners

Deze wielrenners trekken met de fiets naar Aulendiebach in Duitsland, partnergemeente van Gistel.
TVA Deze wielrenners trekken met de fiets naar Aulendiebach in Duitsland, partnergemeente van Gistel.
Op 9 juli viert Gistel opnieuw haar partnerband met het Duitse Aulendiebach, nabij Frankfurt. Twaalf geoefende fietsers wippen op hun stalen ros om de tocht van zo'n 600 kilometer af te leggen. 

De fietstocht die het gezelschap zal afleggen, duurt vier dagen en leidt hen onder meer langs Namen. Op 12 juli hopen ze in Aulendiebach aan te komen. De stedenband tussen Gistel en Aulendiebach bestaat al 55 jaar en in het kader van de viering wordt steeds geld ingezameld voor een goed doel. De vorige keer was dat voor jeugdvereniging Rakkersnest, dit keer wordt de plaatselijke seniorenvereniging van de Duitsers gesteund. Om de actie kracht bij te zetten, werd een succesvolle spaghettiavond georganiseerd in DDBaR! in de Zomerloosstraat. De populaire bar sponsorde de pasta. Zaakvoerder en schepen Dries Depoorter (Open Vld) is dan ook één van de deelnemende fietsers aan de tocht. Uiteindelijk werd knap 1.455 euro ingezameld. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.