Eén oog dicht, mikken en... schieten!

Deze kleine Kevin De Bruyne houdt van meer dan alleen maar voetbal. Aan kasteel Le Bon Séjour kan hij ook met de handboog overweg.
Foto Proot Deze kleine Kevin De Bruyne houdt van meer dan alleen maar voetbal. Aan kasteel Le Bon Séjour kan hij ook met de handboog overweg.
Volkskunstgroep De Hovelingen-Viking heeft een leuke gezinsdag georganiseerd, onder de noemer 'Kaspeeltuin'.

Op het domein van kasteel Le Bon Séjour, in de Beekstraat, werd een mooi speel- en dansdorp ingericht. De Hovelingen kregen de medewerking van de Gistelse jeugdverenigingen. Kinderen konden zich uitleven met het handboogschieten, sjorren, reuzegrote gezelschapsspelen en een springkasteel, terwijl er ook volksdans werd opgevoerd door Ambrazar, Ta Fête en de Hovelingen zelf. Wie het liever rustiger aan deed, kon terecht op het tuinterras. "We mochten zo'n zeshonderd bezoekers ontvangen. Dat is een mooie opkomst", vertelt Benny Meyns van De Hovelingen-Viking. "Onze activiteit past in het Kastelen- en Abdijenjaar van de provincie West-Vlaanderen. Kasteel Le Bon Séjour zelf is nog altijd in privébezit en de eigenaars zullen weldra de hele site renoveren." (TVA)