Superflitspaal betrapt laagvlieger die 174 km per uur rijdt in zone 70

De superflitspaal Lidar
an De superflitspaal Lidar
De Lidar, een superflitspaal, heeft eerder deze maand in een week tijd zevenhonderd hardrijders betrapt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 134 kilometer per uur.

Eén keer per maand zet de politie de Lidar in. Dat gebeurde deze maand van 6 tot 13 december langs de Borgwormsesteenweg in Gingelom. “Omdat overdreven en onaangepaste snelheid een grote bekommernis is van de buurtbewoners”, reageert burgemeester Veerle Heeren.

Van de ruim 21.200 gecontroleerde voertuigen reed 97 procent niet sneller dan de toegelaten 70 kilometer per uur. Van de zevenhonderd bestuurders die wel te snel reden, hield de meerderheid (78 procent) het bij maximaal 10 kilometer per uur te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 134 kilometer per uur.

Nochtans kan je maar moeilijk naast de imposante Lidar kijken. “Maar dat is ook de bedoeling”, zegt korpschef Steve Provost. “Het opzet is om te sensibiliseren en zoveel mogelijk weggebruikers trager te laten rijden. We stellen het toestel vooral op waar testen in het verleden hebben uitgewezen dat er vaak en veel te snel gereden wordt, op ongevalsgevoelige locaties of klachtenlocaties.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.