Zweefvliegcentrum Phoenix wil tienermeisjes warm maken voor luchtvaart

Zweefvliegcentrum Phoenix wil meer vrouwen in de lucht.
Frank Eeckhout Zweefvliegcentrum Phoenix wil meer vrouwen in de lucht.
Met Aviatrix 2019 willen Zweefvliegcentrum Phoenix en Atheneum Geraardsbergen tienermeisjes warm maken voor de luchtvaart. “Wat jongens kunnen, moet voor meisjes ook lukken. We starten dit project op woensdag 20 februari met een les fysica van onze zweefpilote Ella Schets", kondigt persverantwoordelijke Tom Geeroms aan.

Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix gaat van de gelegenheid gebruik maken om de luchtvaart bij jongeren onder de aandacht te brengen en in het bijzonder bij meisjes in het vijfde en zesde middelbaar. “We werken hiervoor samen met het GO! Atheneum Geraardsbergen. Vrouwen zijn vandaag nog steeds sterk ondervertegenwoordigd in de luchtvaartsector. Onder het motto: “wat jongens kunnen, kunnen meisjes meestal beter…” willen we tijdens de veertiende editie van Tailwheel Meet bijzondere aandacht schenken aan vrouwelijke piloten en dames die ook andere jobs in de luchtvaart succesvol voor hun rekening nemen. Maar we willen ook jonge meisjes stimuleren om een studierichting of een job in de luchtvaart te overwegen gezien het nijpend tekort aan gekwalificeerd personeel in deze branche zowel vandaag als in de komende jaren", vertelt Tom Geeroms.

Vrouwen zijn vandaag nog steeds sterk ondervertegenwoordigd in de luchtvaartsector. Daarom willen we bijzondere aandacht schenken aan vrouwelijke piloten en dames die ook andere jobs in de luchtvaart succesvol voor hun rekening nemen

Tom Geeroms

Het profiel van het GO! Atheneum Geraardsbergen sluit perfect aan bij het project. In eerste instantie is het een school met meer dan 860 leerlingen en een gespreide diversiteit. Leerlingen uit het vijfde en zesde jaar uit de richtingen wetenschappen-wiskunde, economie-wiskunde, Latijn-wiskunde en techniek-wetenschappen zullen deelnemen. In deze klassen heerst er een mooie verdeling tussen jongens en meisjes (50-50). Bovendien is het een school met een ondernemende geest die leerlingen graag prikkelt en uitdaagt om kansen te grijpen.

Tastbaar

“Jongeren van het Atheneum zijn bekend met innovatieve onderwijsmethodes en activiteiten die hen voorbereiden op vervolgstudies en ze doen doorheen het schooljaar heel wat kennis op over de arbeidsmarkt en uitzonderlijke beroepen. De gastles, de terugkoppeling naar de praktijk (bezoek) en de creatieve uitdaging passen volledig in het concept van de school om leerlingen op een zelfstandige en vernieuwende manier hun toekomstmogelijkheden te laten ontdekken. We gaan voor dit project van start met een themavoormiddag rond luchtvaart op woensdag 20 februari. Die dag krijgen de leerlingen een les fysica van onze zweefvliegpilote Ella Schets. Daarnaast brengen de leerlingen van het vijfde en zesde een bezoek aan het vliegveld van Overboelare. Hier zal de opgedane leerstof heel tastbaar worden voor deze jonge mensen. Tijdens dit bezoek kondigen we ook de wedstrijd aan waarbij een aantal van de leerlingen een Aviatrix-vipdag kunnen winnen. Die zal plaastvinden tijdens het jaarlijks opendeurweekend van het vliegveld op 3 en 4 Augustus. Op deze dag kunnen de leerlingen ook kennismaken met diverse luchtvaartactiviteiten zoals zweefvliegen en motorvliegen", besluit Geeroms.

Atheneum Geraardsbergen en Zweefvliegcentrum Phoenix slaan de handen in elkaar om meer vrouwen in de lucht te krijgen.
Frank Eeckhout Atheneum Geraardsbergen en Zweefvliegcentrum Phoenix slaan de handen in elkaar om meer vrouwen in de lucht te krijgen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.