Zonnepanelen op OCMW-gebouw: iedereen kan investeren

Op het dak van de OCMW-gebouwen komen zonnepanelen.
Frank Eeckhout Op het dak van de OCMW-gebouwen komen zonnepanelen.
Het OCMW gaat op de daken van de woonzorgcentra Denderoord en De Populier, en de assistentiewoningen van De Maretak honderden zonnepanelen leggen. "Elke inwoner kan daarin ook investeren", zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau (CD&V). 

Vanuit het OCMW leeft al jaren de idee om zonne-energie te produceren op de daken van de eigen zorginstellingen. "Wij hebben na lang zoeken een formule gevonden waarbij de bevolking rechtstreeks kan participeren. Zij deelt dan, samen met het OCMW, in de winst", zegt Larmuseau.

De praktische uitvoering ligt in de handen van BeauVent. Het project wordt tot in het detail toegelicht op twee informatievergaderingen die plaatsvinden in de woonzorgcentra van het OCMW. De eerste vindt plaats op woensdagavond 14 november en de tweede op woensdagnamiddag 21 november. 

"Het is mijn overtuiging dat deze vernieuwende manier van werken veel interesse zal kennen bij de bevolking. Naast het financieel voordeel is de grootste meerwaarde de bijdrage in de aanmaak van duurzame energie", besluit de OCMW-voorzitter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.