Renovatie De Maretak voltooid

Het OCMW-bestuur in een gerenoveerde flat.
Frank Eeckhout Het OCMW-bestuur in een gerenoveerde flat.

De renovatie van de zestig oudste assistentiewoningen van De Maretak is na anderhalf jaar voltooid. "De badkamers en de vloer werden uitgebroken en er zijn aanpassingen gebeurd aan de keuken", zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau (CD&V).

In de jaren 1980 werden aan de Groteweg in Geraardsbergen zestig assistentiewoningen gebouwd onder het voorzitterschap van Adrien Van Heuverswyn. Die behoren tot de eerste generatie van wat toen nog ‘serviceflats’ werd genoemd in Vlaanderen. Na ruim dertig jaar waren die aan vernieuwing toe.

"De zestig oudste assistentiewoningen werden grondig gerenoveerd. Daarvoor werd 1,6 miljoen euro uitgetrokken. De badkamers en de vloeren werden uitgebroken en er gebeurden aanpassingswerken aan de keuken. Ten slotte verfraaiden schilderwerken de aanblik van het gebouw. De werken werden gespreid over anderhalf jaar. Verder werd de voorbije jaren het oproepsysteem verbeterd, de paden geasfalteerd en de tuin verder uitgebouwd met een sporthof", zegt Larmuseau.

Dankzij de deskundige begeleiding bleven de ongemakken voor de inwoners tot een minimum beperkt. Op de voorstelling bedankte de voorzitter dan ook de verantwoordelijke personeelsleden. "Met dit project komt het OCMW-bestuur de belofte na voor een betaalbare, toegankelijke en kwalitatieve dienstverlening. ‘De prijzen voor de bewoners zijn niet verhoogd, de hoge waarborgen zijn afgebouwd en de kwaliteit van de assistentiewoningen is verbeterd", besluit Larmuseau.

De receptie met de bewoners
Frank Eeckhout De receptie met de bewoners
De medewerkers van De Maretak
Frank Eeckhout De medewerkers van De MaretakReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.