Nieuwe taalcoach voor anderstalige en taalarme kinderen

In het kader van de strijd tegen de kinderarmoede werd in 2016 binnen het Huis van het Kind een taalcoach aangeworven.
Frank Eeckhout In het kader van de strijd tegen de kinderarmoede werd in 2016 binnen het Huis van het Kind een taalcoach aangeworven.
Tanja Sevenois is de nieuwe taalcoach van OCMW Geraardsbergen. Sevenois is een vastbenoemd personeelslid van het schoolbestuur vzw Sint-Jozefsinstituut met jarenlange ervaring in de sector.

Na de aanstelling van de vorige taalcoach tot coördinator van het Huis van het Kind moest OCMW Geraardsbergen op zoek naar een opvolger. Die werd gevonden in de persoon van Tanja Sevenois. "Onze taalcoach ondersteunt de scholen bij het werken met anderstalige en taalarme kinderen en hun ouders. Die werking is de voorbije jaren uitgegroeid tot een onmisbare pijler van het Huis van het Kind. Want de scholen hebben nood aan een professionele ondersteuning bij de promotie van het Nederlands", zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.