Langverwachte renovatie Abdijpark gaat in november van start

De langverwachte renovatie van het Abdijpark start in November.
Frank Eeckhout De langverwachte renovatie van het Abdijpark start in November.

De renovatie van het Abdijpark in Geraardsbergen gaat op maandag 19 november van start. "De eerste fase van de werken zal 75 werkdagen duren en kost ruim 600.000 euro", zegt schepen bevoegd Martine Duwyn (Open Vld).

De renovatie van het Abdijpark komt geen dag te vroeg want het park ligt er nogal verloederd bij. "In het park worden de paden en wegen vernieuwd. Ook een groot deel van de graszone wordt heraangelegd. Daarnaast worden nieuwe bomen, heesters, kruidachtigen, verwildere voorjaarsbloemen en bolgewassen aangeplant. Uiteraard wordt het park ook verder opgeruimd door onze groendienst", vertelt Duwyn.

Voor de jongeren worden een speelgoot met water en diverse houten speelconstructies aangelegd. "Ook de erfgoedwaarde van het park wordt nieuw leven ingeblazen door een uitbeelding van de oude kerkmuur, de kloostergang en de middeleeuwse stadsomwalling. De elementen voor de kloostergang en de nieuwe zitbanken worden vervaardigd door het Koninklijk Atheneum en het Technisch Instituut Sint-Jozef. Verder wordt de openbare verlichting vernieuwd en komt er camerabewaking", geeft de schepen nog mee.
 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Katrien Ledegen

    De vijver... denk da ze daar het een en het ander uit zullen halen...

  • ringo van der pulst

    En de vijver?