Kunstinitiatie in naschoolse opvang basisscholen

Schepen Van Trimpont, directies van de basisscholen en de Kunstacademie en kunstdocenten bij de start van de nieuwe samenwerking.
Frank Eeckhout Schepen Van Trimpont, directies van de basisscholen en de Kunstacademie en kunstdocenten bij de start van de nieuwe samenwerking.
In zeven basisscholen in Geraardsbergen kunnen kinderen na schooltijd een cursus van de Kunstacademie volgen. "Met dit initiatief maken we kunstonderwijs nog toegankelijker voor kinderen", zegt directeur Marc Van den Borre.

Vanaf september geeft een nieuw decreet het deeltijds kunstonderwijs (DKO) meer autonomie om het aanbod te verruimen, te verdiepen en af te stemmen op de lokale interesses. “In Geraardsbergen hebben wij onmiddellijk initiatief genomen om ons aanbod voor jonge kinderen van 6 en 7 jaar samen met de dagscholen te verruimen door kunstonderwijs te organiseren na schooltijd in de basisschool", vertelt Marc Van den Borre.

Kansen geven aan de jonge bevolking van Geraardsbergen en Lierde om dichtbij huis hun weg te zoeken via kunst, is de doelstelling van dit project. "Muzische vorming is zeer belangrijk in de ontwikkeling", weet de directeur. “Via kunst leer je nadenken over je omgeving, leer je luisteren naar anderen en met verschillen omgaan. Dat is niet vanzelfsprekend in onze complexe maatschappij. En juist daarom willen wij deze stappen zetten naar jonge mensen. Wij willen jongeren laten proeven van kunst en hen ruimte en tijd geven die nodig is voor deze zoektocht", aldus Van den Borre.

"Met deze unieke samenwerking met de scholen in onze deelgemeenten tonen we aan de kunstacademie een echte trendsetter is in het onderwijslandschap. Dit initiatief zal een kwalitatieve invulling zijn van de na-opvang in de scholen, aanzetten tot talentontwikkeling en een mooie toeleiding naar onze kunstacademie zijn”, vult schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont (CD&V) aan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.