Golf spelen aan toeristische trekpleisters

Burgemeester Guido De Padt en schepenen Kristin Vangeyte en Véronique Fontaine proberen het concept al even uit.
Foto FEL Burgemeester Guido De Padt en schepenen Kristin Vangeyte en Véronique Fontaine proberen het concept al even uit.
Met City Golf kan je voortaan golf spelen aan de toeristische trekpleisters in Geraardsbergen om zo de stad te ontdekken. "We opteerden voor de Muur, de Vesten, de Markt, het Abdijpark, de Dierkost en het Grupellopark", zegt initiatiefnemer Vincent Helleman

Het idee achter het concept City Golf is dat men golf speelt op locaties in de binnenstad van Geraardsbergen in plaats van op een golfbaan. Deze locaties zijn de holes van het parcours en worden als 'must see' locaties in Geraardsbergen beschouwd. "In tegenstelling tot de klassieke golfsport slaat men het balletje niet naar een gat in de grond, maar naar targets die zich reeds in de stad bevinden zoals een standbeeld, zitbank of vlagje. De speler met het minste aantal slagen is de winnaar. Golfervaring of een golfvaardigheidsbewijs zijn niet nodig. De deelnemers krijgen voor aanvang een golfinitiatie. Een gebrek aan golfervaring kan het plezier alleen maar ten goede komen. De essentie van City Golf is om op een ludieke manier de stad te ontdekken. Het gaat er vooral om de bezoekers iets uniek te laten doen op unieke plaatsen", vertelt Helleman. City Golf wordt met een zachtere golfbal gespeeld, die geen schade kan aanrichten, maar toch nog redelijk ver kan vliegen.


"In Geraardsbergen bieden we zes en negen holes aan. Dat zal ongeveer twee uur (zes holes) of drie uur (negen holes) in beslag nemen", besluit Helleman. City Golf kan het hele jaar door, alle dagen van de week, van 's morgens tot 's avonds. Boeken kan via Info@city-golf.be of 0498/39.56.94 en bij Toerisme Geraardsbergen. (FEL)