GO! Atheneum Geraardsbergen zet in op buitenlandse ervaringen

Leerlingen en leerkrachten doen kennis op over de landsgrenzen heen.
Frank Eeckhout Leerlingen en leerkrachten doen kennis op over de landsgrenzen heen.
Het GO! atheneum Geraardsbergen trekt al even de kaart van het innovatief onderwijs. Na nieuwjaar wordt dat nog uitgebreid met buitenlandse stages en uitwisselingsprojecten.

De leerlingen van 6 Techniek-Wetenschappen trekken in maart 2019 naar Kroatië voor een buitenlandse stage bij het bedrijf PONIKVE KRK. Daarnaast brengen ze ook een bezoek aan een waterzuiveringsinstallatie en aan een basisschool waar milieubewust leven centraal staat. Deze ervaring sluit perfect aan bij het curriculum van de leerlingen, aangezien milieu een groot aandeel inneemt in de leerplannen.

Ook de jonge studenten uit het derde en het vijfde jaar Humane Wetenschappen krijgen de kans om kennis te maken met het buitenlands onderwijssysteem. Twee jaar maken zij deel uit van een uitwisselingsproject met landen als Spanje, Portugal, Litouwen, Griekenland, Kroatië en Roemenië. 

Daarnaast kunnen ook de leerkrachten hun kennis delen met buitenlandse collega’s. Zo staat er in Finland en Denemarken een project rond ‘jobshadowing’ op het programma voor leerkrachten Agora. Ook komen enkele Spaanse collega’s naar Geraardsbergen om er te ontdekken hoe leerkrachten LO omgaan met ‘genderequality’ tijdens de lessen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.