Gespreksavond rond overstromingsproblematiek Dender

Twee jaar geleden werd Geraardsbergen getroffen door zware overstromingen.
Frank Eeckhout Twee jaar geleden werd Geraardsbergen getroffen door zware overstromingen.
Groen Geraardsbergen organiseert op donderdag 28 maart een gespreksavond rond de overstromingsproblematiek van de Dender. 

Vertegenwoordigers van de overheid, Vlaamse Milieumaatschappij en Milieufront Omer Wattez gaan er met elkaar in debat. Met deze gespreksavond wil Groen elke partij de gelegenheid bieden om zijn visie te geven omtrent een duurzame oplossing voor de overstromingsproblematiek van de Dender. Deze gespreksavond vindt plaats in de Parketzaal van de Spiraal en start om 20 uur.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Bruylandt

    Donderdag vernomen dat MOW de watertoets heeft laten invoeren. Iedereen weet hierdoor of hij in overstromingsgebied gaat wonen. Eén derde van het water van de dender in Geraardsbergen is afkomstig van de Marke die nog een natuurlijke loop heeft. Het is deze studie over het hermeanderen van de dender die nog niet voltooid was (zoals dit het geval is met de Dijle in Leuven) waardoor de werken aan het SAS stilgelegd werden. Interessant te vernemen wat VMM in Leuven heeft gedaan met de Dijle.

  • Daniel Van Den Bossche

    Wanneer wordt de natuur gerespecteerd en de Dender gebaggerd?

Video