Forse investeringen wegen op financiën

Schepen van Financiën Ann Panis
Frank Eeckhout Schepen van Financiën Ann Panis

De forse investeringen van de voorbije jaren wegen op de financiën in Geraardsbergen. "Een belastingverhoging is echter niet aan de orde", zegt schepen van Financiën Ann Panis (Open Vld).

Tijdens de gemeenteraad werden deze week de stadsfinanciën besproken. Schepen Ann Panis gaf op een duidelijke manier uitleg over de cijfers en vooral over de evenwichten die elk jaar moeten bewaakt worden. "De bouw van ons kenniscentrum en de sporthal wegen wel op het budget. De schuldgraad van 1.133 euro per inwoner viel de laatste jaren altijd mee, maar door deze investeringen zal die in de toekomst licht stijgen. We kunnen immers geen omelet bakken zonder de eieren te breken", zegt de schepen.

Voor de bouw van de nieuwe sporthal voorziet de stad 5.352.000 euro, voor het kenniscentrum zelfs 7.850.000 euro. Ik hoop dat de inwoners van Geraardsbergen goed beseffen wat voor een financiële inspanning en puzzelwerk we hiervoor moeten doen. Maar aangezien de burgers hier al jaren voor hebben gepleit, hebben we ervoor gezorgd dat we dit tijdens deze legislatuur financieel rond konden krijgen. En dat zonder de belastingen te verhogen, integendeel zelfs", aldus Panis.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gaston FOUBERT

    Zaaien naar de zak kent men niet meer, noch privé noch openbaar.

  • GEERT ENGELS

    Dat men eens mensen plaatst op financiën die ook verstand hebben van financiën maar geen personen die er evenveel verstand van hebben als een koe van schaatsen.