Fernand Van Trimpont, de golden boy van de Geraardsbergse politiek

Fernand Van Trimpont, de golden boy van CD&V in Geraardsbergen.
Frank Eeckhout Fernand Van Trimpont, de golden boy van CD&V in Geraardsbergen.
Wie is die golden boy die CD&V in Geraardsbergen opnieuw sexy maakt? Zes jaar geleden nam hij voor het eerst deel aan de verkiezingen. Met succes want hij schopte het meteen tot schepen. Zondag verwezenlijkte hij het onmogelijke door zijn partij aan vier extra zetels te helpen. Fernand Van Trimpont is zijn naam. 40 jaar en een vrijgezel die uitstekend in zijn vel zit. Onthoud die naam maar.

Geraardsbergen kleurt sinds zondag niet alleen blauw maar ook oranje. En dat is in grote mate te danken aan coming man Fernand Van Trimpont. De veertiger uit Overboelare wist maar liefst 3.639 Geraardsbergenaars te overtuigen om voor hem te stemmen. Dat zijn er 2.126 meer dan bij zijn debuut zes jaar geleden. Onder zijn leiderschap klom CD&V naar 24,4%, een winst van 7,6%. Burgemeester Guido De Padt kan maar beter opletten want het einde van Van Trimpont lijkt nog niet in zicht. Zes jaar goed en daadkrachtig besturen kan hem nog vooruit stuwen. The sky is the limit voor Van Trimpont.

"Mensen helpen en samenbrengen is de rode draad in mijn leven. Daar pluk ik nu de vruchten van. Als consulent van CM is mensen ondersteunen, advies geven en doorverwijzen mijn dagelijkse bezigheid. Ik vind het belangrijk een aanspreekpunt en luisterend oor te zijn voor ieders grote en kleine bezorgdheden. Niet alleen op professioneel vlak sta ik mensen bij, ik stond ook mee aan de wieg van 'Stop armoede'. Dit is een vereniging die mensen uit Geraardsbergen tracht te ondersteunen wanneer ze zich in een moeilijke situatie bevinden", vertelt Van Trimpont.

Zeven jaar lang was hij bondsleider van KSA Geraardsbergen. "In de jeugdbeweging ligt mijn hart. Ik leidde er ook jarenlang de fanfare, zorgde voor de werking van de vzw en organiseer nog steeds activiteiten voor de oud-leiding. Ontspanning vind ik vooral in het spelen van muziek als lid van Concertband Cecilia Geraardsbergen. Een toffe bende die je regelmatig aan het werk kan zien in onze stad. Het engagement in deze verenigingen, maakt dat het jeugdbeleid in onze stad reeds meer dan 15 jaar mijn 'core business' is. Zo was ik voorzitter van de stuurgroep jeugdbeleidsplan van onze stad. Mijn jarenlange inzet bij onze stedelijke jeugdraad kwam hierbij natuurlijk goed van pas."

Het stond dan ook in de sterren geschreven dat Van Trimpont zijn  kans zou wagen in de politiek. "De keuze om politiek actief te worden voelde aan als een verrijking bij mijn diverse sociale engagementen. Politiek betekent voor mij verantwoordelijkheid opnemen in de stad waar ik opgroeide, vrienden en familie heb. Ik droom van een stad waar elk gezin dezelfde mogelijkheden heeft, waar elk kind dezelfde kansen heeft om een mooie toekomst uit te bouwen. Ik droom van een groene en propere stad. Van een stad zonder zwerfvuil en armoede. Ik hoop hier mijn steentje nog lang toe bij te dragen", besluit Van Trimpont.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.