Agenten federale politie lappen parkeerregels aan laars en laten bankkaarten open en bloot liggen op passagierszetel

Agenten van de Federale Politie laten hun combi fout geparkeerd achter.
Facebook Agenten van de Federale Politie laten hun combi fout geparkeerd achter.
Een combi van de Federale Politie stond vandaag ruim anderhalf uur fout geparkeerd in de Vredestraat in het centrum van Geraardsbergen. Op de koop toe lieten de agenten hun bankkaarten open en bloot achter op de passagierszetel.

De fout geparkeerde politiecombi stootte nogal wat Geraardsbergenaars tegen de borst. Agenten hadden er immers niets beter op gevonden om hun combi voorbij de parkeervakken en net voor een kruispunt achter te laten. Een voorbijganger merkte ook nog eens op dat bankkaarten open en bloot op de passagierszetel lagen, iets waar de politie nochtans altijd voor waarschuwt. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om een combi van de politie Geraardsbergen/Lierde, maar om een voertuig van de Federale Politie. Bij de lokale politie waren ze niet op de hoogte van een eventuele interventie van de Federale Politie in Geraardsbergen.

Bankkaarten liggen open en bloot op de passagierszetel.
Facebook Bankkaarten liggen open en bloot op de passagierszetel.
De combi stond ruim anderhalf uur fout geparkeerd in de Vredestraat.
Facebook De combi stond ruim anderhalf uur fout geparkeerd in de Vredestraat.34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johny daneels

  Ze hebben gelijk, als je eens kijkt wat hun bazen de politiekers al niet mogen doen

 • MARC DE GRAAF

  Aan veel van de verzuurden hier... ja de politie mag dat, mits geldige reden. Die geldige reden moeten ze voorleggen aan de politierechter. En geloof me, ook voor politiecombi’s worden (veel) boetes geschreven. En een verhoor van 1,5 uur is eerder regel dan uitzondering ... tenzij de interventie gevolg is van op belachelijke commentaren van sommigen hier te reageren, dan kan het al wat sneller gedaan zijn,

 • Remi Kastaar

  Die kaarten dat is dom, maar stel dat je ze dringend nodig hebt, en het is écht dringend..moeten ze dan eerst een parking zoeken, hoe zou je dan piepen als het voor uw hachje is?

 • ringo van der pulst

  Erger is dat de lokale niet zou weten dat de federale een opdracht uitvoert op hun grond gebied.Communicatie is precies ook niet op punt.

 • patrick morel

  Regels en wetten zijn voor de burger. Ze gaan er je wel opzetten zetten zij mogen alles, de voorbeelden zijn legio. Ik heb nog de tijd van de rijkswacht gekend, die waren veelal streng en rechtvaardig en meer gedisciplineerd. Nu heb je veelal met jonge snotneuzen te doen die omdat ze een uniform dragen denken alles te zijn en te mogen. De meesten waren nooit bij de rijkswacht aanvaard, nog weinig respect bij de bevolking, verwondert