“Wobbelyoga prikkelt de fantasie van kinderen”

Wobbel-yoga is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar.
Frank Eeckhout Wobbel-yoga is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar.
Kinderen die yoga-oefeningen doen op een gebogen plank? Het lijkt een gek zicht, maar vanaf 10 oktober kunnen kinderen van 4 tot 10 jaar deelnemen aan een reeks wobbelyoga in Sportzaal Moerbeke. 

Wobbelyoga is kinderyoga met een Wobbel board. Daarmee gaat er een hele nieuwe wereld aan oefeningen open: de yogahoudingen worden uitdagender en leuker. Wobbelyoga komt overgewaaid uit Nederland en groeit nu ook hier uit tot een echte hype. Drie weken kunnen kinderen in Geraardsbergen met deze gebogen plank aan de slag. LM Oost-Vlaanderen organiseert de sessies in Sportzaal Moerbeke. Lesgeefster Sabrina Van Kerckhove loopt alvast over van enthousiasme. "De wobbel prikkelt de fantasie van de kinderen: ze doen er mee wat ze willen. Een eigenschap die dikwijls ontbreekt bij modern speelgoed", zegt ze.

 Beweging en creativiteit

Het wiebelen op de wobbel stimuleert de werking van beide hersenhelften”, zegt Sabrina. “Daardoor verbetert het evenwichtsgevoel en de motoriek. Daarnaast verhoogt het hun creativiteit. En de beweging is uiteraard ook goed: we staan er niet bij stil dat kinderen dikwijls een hele dag stilzitten.”

De sessies vinden plaats op 10 en 24 oktober en op 7 november telkens van 14 tot 15 uur. Inschrijven kan via www.lm.be, info.ov@lm.be of op het nummer 09/223.19.76 en kost 25 euro voor de drie lessen.

Wobbel-yoga is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar.
Frank Eeckhout Wobbel-yoga is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.