Zo vuil laten Roma gekraakte pand in Gent achter: "Wie gaat dit betalen?"

Facebook
De Roma die het pand aan het Stapelplein in Gent al sinds begin deze maand bewoonden, zijn deze week uit eigen beweging vertrokken. Het huis - dat volgens politie en parket onbewoond was - is herschapen in een stort. Dat tonen foto's die de eigenaar op Facebook plaatste. "Drie weken lang hebben wij ons hart getoond, geluisterd naar de Gentse burgervader, iedereen ontvangen... DIT is het resultaat", klinkt het kwaad.

"Wie gaat dit betalen?" Dat vragen eigenaar en huurders van het huis op het Stapelplein in Gent zich af. Drie weken lang zaten er dertien Roemenen in het vroegere café dat Erik (59) en Linda (59) huurden. Tot die vaststelling kwam het koppel na een weekendje Oostende. 

Er heerste al van meet af aan discussie of het pand al dan niet bewoond was. Politie en parket zegden van niet, maar dat spraken de huurders tegen. Volgens de man sliep zijn vrouw nog geregeld in het huis. Alleen de vrederechter kon tussenkomen, maar het uitzettingsbevel hebben de Roma blijkbaar niet afgewacht: het huis was gisterochtend plots leeg. Dat kon onze journalist ter plaatse vaststellen. “In de voormiddag waren die mensen er nog”, vertelde de eigenaar nochtans. Waarom de krakers het pand verlieten, is niet duidelijk. (lees door onder de foto's)

Facebook
Facebook

En 'leeg' is de woning ook niet helemaal. Het huis op het Stapelplein is herschapen in een vuilnisbelt. Nochtans had de politie de huurders laten weten dat het "vrij netjes" was achtergelaten. "De ingebouwde gashaard is volledig vernield, de badkamer is gedegradeerd tot een vuile strontboel. Mijn muziekinstallatie is verdwenen. Er liggen overal pampers en broeken." Waarna de huurder ook nog stevig uithaalt naar de burgemeester. "Mijn vrouw weet wie dit zal betalen. Ik ook. Maar de burgervader? Een startschot geven in de Zesdaagse, dat kan hij wel. Daar gebaart hij zich van krommenaas." Het echtpaar hoopt nu snel op beter nieuws.

AA Gent

Twee weken geleden nog werd het pand bestormd door enkele AA Gent-supporters. Een 24-jarige man zit daar nog altijd voor in de cel. Donderdag wordt beslist of hij vrijkomt of niet.

Eén van de krakers voor het pand op het Gentse Stapelplein.
Sam Ooghe Eén van de krakers voor het pand op het Gentse Stapelplein.156 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Willy Cornelis

  Een socialist is sociaal. Helpt gelijkheid voor iedereen. Dat zie je toch wereldwijd....?

 • jan van dessel

  Denk dat de rode burcht Gent gesloopt wordt na de volgende verkiezingen dankzij de opeenvolgende blunders en uitspraken van Termont.

 • Karel Van Geel

  Met dank aan Termont.

 • rik lagrou

  STEM maar rood en groen straks een nieuwe regulatie en kosten voor belastingbetaler hoeveel kennen er nederlands die 10 -15jaargeleden aanvaard werden en zorgen voor een beter belgie

 • eddy spinette

  Termont, de rode hond geef hem een verdiende schop onder de kont hij kon er niks aan verhelpen want hij kon er niet aan verdienen