Ziekenhuis Jan Palfijn krijgt eigen bos

Er werd deze week 8.425 vierkante meter bos aangeplant
RV / Stad Gent Er werd deze week 8.425 vierkante meter bos aangeplant
De Gentse Groendienst heeft afgelopen week liefst 3.700 bomen en struiken aangeplant op het terrein van AZ Jan Palfijn aan de Watersportbaan. Het ziekenhuis vroeg daar zelf om. Dat moest ook, wegens verplichte boscompensatie na verbouwingen.

Het nieuwe bos bevindt zich op het ziekenhuisterrein en bestaat uit twee delen. Het grootste stuk bevindt zich tussen de ziekenhuisparking en de Henri Dunantlaan, achter het kinderdagverblijf Kobe en Nanou. De grote kastanjeboom die centraal op dat terrein staat, blijft behouden en vormt het centrum van het bos. Het tweede deel bevindt zich aan de overkant van de dienstweg, langs het restaurantgebouw van het ziekenhuis, waar al enkele grotere bomen stonden. 

De nieuwe boompjes zijn nog dun, maar wel al 1 tot 1,2 meter hoog. Het zijn allemaal inheemse soorten, van eik en beuk tot zoete kers, esdoorn en linde. Normaal gezien moet het nieuwe bos dus relatief snel wat hoogte en dichtheid krijgen. Aan de rand staan bessenstruiken. AZ Jan Palfijn betaalde 7.500 euro voor de aanplanting van 3.700 boompjes, goed voor 8.425 vierkante meter bos.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.