Zeventiger krijgt vuist in aangezicht en schop op hoofd bij verkeersagressie

Oudere man wijst agressieve wildparkeerder erop dat hij garage-inrit blokkeert

(foto ter illustratie).
thinkstock (foto ter illustratie).
Bij een geval van verkeersagressie in Gent is gisteren een 72-jarige man gewond geraakt, toen hij een vuist in het aangezicht en een schop op het hoofd kreeg van een 43-jarige autobestuurder. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen vandaag.

De feiten gebeurden rond 17 uur aan de Brusselsesteenweg in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg. "Een autobestuurder, een man van 72 jaar uit Blankenberge, wees een andere bestuurder erop dat hij de inrit van de garageboxen blokkeerde. De andere bestuurder, een 43-jarige man uit Gent, reed hierop door maar keerde kort nadien terug om toch nog te proberen om daar te parkeren. Beide bestuurders stapten uit en de situatie escaleerde", zegt het parket.

Op de grond

De 43-jarige man wordt ervan verdacht met de vuist in het aangezicht van het 72-jarige slachtoffer te hebben geslagen en, toen het slachtoffer op de grond lag, hem op het lichaam en hoofd te hebben geschopt. Het slachtoffer werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

De verdachte werd opgepakt en het parket dagvaardde hem in snelrecht voor de zitting van de correctionele rechtbank in Gent op 25 januari.