Zeventiger krijgt vuist in aangezicht en schop op hoofd bij verkeersagressie

Oudere man wijst agressieve wildparkeerder erop dat hij garage-inrit blokkeert

(foto ter illustratie).
thinkstock (foto ter illustratie).
Bij een geval van verkeersagressie in Gent is gisteren een 72-jarige man gewond geraakt, toen hij een vuist in het aangezicht en een schop op het hoofd kreeg van een 43-jarige autobestuurder. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen vandaag.

De feiten gebeurden rond 17 uur aan de Brusselsesteenweg in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg. "Een autobestuurder, een man van 72 jaar uit Blankenberge, wees een andere bestuurder erop dat hij de inrit van de garageboxen blokkeerde. De andere bestuurder, een 43-jarige man uit Gent, reed hierop door maar keerde kort nadien terug om toch nog te proberen om daar te parkeren. Beide bestuurders stapten uit en de situatie escaleerde", zegt het parket.

Op de grond

De 43-jarige man wordt ervan verdacht met de vuist in het aangezicht van het 72-jarige slachtoffer te hebben geslagen en, toen het slachtoffer op de grond lag, hem op het lichaam en hoofd te hebben geschopt. Het slachtoffer werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

De verdachte werd opgepakt en het parket dagvaardde hem in snelrecht voor de zitting van de correctionele rechtbank in Gent op 25 januari.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan De Smet

  De mensen maken elkaar af en de justitie straft toch niet meer.

 • luc baken

  feit is wel dat er veel burgers zijn die zich geroepen voelen politieagentje te spelen en dat valt bij vele anderen niet in goede aarde

 • Philippe Pelgrims

  Als iemand op grond ligt nog beginnen trappen ook, hoe laf kan je zijn! En dan nog een oudere ook, die laffe hond moet zwaar aangepakt worden. Ik hoop dat ze die kerel in de gevangenis eens lekker verwennen.....alleen komt hij nooit in de gevangenis terecht en komt hij er vanaf met een berisping.

 • Petrus De Schryver

  snel recht, om te huilen ja, snel recht is bij mij onmiddellijk wagen aan de haak.

 • Gino Denil

  Bij verkeersagressie zou de wagen van de agressieve bestuurder verbeurd verklaard moeten worden. Die is immers niet in staat om zich op een normale manier met dat ding in het verkeer te bewegen. En het voorkomt een volgende situatie met verkeersagressie.