Watteeuw (Groen) sneert: “Gekrakeel niet goed voor Gentenaars”

Filip Watteeuw en Hafsa El-Bazioui heffen het glas met Marleen Gavel (rechts) die haar ‘mooiste nieuwjaarsgroet' nog eens overdeed op de nieuwjaarsreceptie van Groen.
Gianni Barbieux Filip Watteeuw en Hafsa El-Bazioui heffen het glas met Marleen Gavel (rechts) die haar ‘mooiste nieuwjaarsgroet' nog eens overdeed op de nieuwjaarsreceptie van Groen.
“De afrekeningen, het gekrakeel en het geruzie van de voorbije weken zijn niet goed voor Gent en de Gentenaars.” Met die woorden leek Filip Watteeuw (Groen) zaterdagavond richting coalitiepartner Open Vld te sneren op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij.

De hommeles rond de figuur van Christophe Peeters heeft ook de Gentse groenen niet onbewogen gelaten. Dat bleek uit de speech van Filip Watteeuw, die na de verkiezingen de fakkel heeft overgenomen van Elke Decruynaere als nummer één van de partij.

Elke Decruynaere
Gianni Barbieux Elke Decruynaere

“We hebben een ambitieus bestuursakkoord onderhandeld. Een bestuursakkoord waarin we heel duidelijk kiezen voor de leefkwaliteit voor iedere Gentenaar. Om dat uit te voeren heb je slagkracht nodig. En stabiliteit", sprak Watteeuw zijn partijgenoten toe. “Maar de voorbije weken bood de Gentse politiek niet van dat alles. De afrekeningen, het gekrakeel en de ruzie zijn niet goed voor Gent en de Gentenaars. Het verzwakt het bestuur net in tijden waar we sterk moeten staan... Het is meer dan ooit duidelijk dat Groen in Gent bij uitstek de coalitiepartner is die stabiliteit levert om dat ambitieuze bestuursakkoord uit te voeren", klinkt het.

De nieuwjaarsreceptie werd verder opgeluisterd met een optreden van Marleen Gavel. De 55-jarige poetsvrouw uit de Muide bracht haar mooiste nieuwjaarsgroet ‘Ik wil meer leute in mijn stad’ op de tonen van 't Vliegerke nog eens ten berde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.