Vrijdag wordt circulatieplan in wijk Tolhuis aangepast

De aanpassingen zijn er vooral in de omgeving van de Dampoortstraat en de Ham. De brug aan het MIAT zal enkel nog stadinwaarts toegankelijk zijn.
KOS De aanpassingen zijn er vooral in de omgeving van de Dampoortstraat en de Ham. De brug aan het MIAT zal enkel nog stadinwaarts toegankelijk zijn.

Vanaf vrijdag wordt het circulatieplan in de Tolhuiswijk aangepast. “Er was een sluiproute van het Noorden van de stad naar het Zuiden via de Blekersdijk. Door de ingreep verdwijnt die”, zegt schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). Concreet zullen er meer dan 10 straten van rijrichting veranderen. Zo zal men de brug aan het MIAT enkel nog stadinwaarts kunnen nemen. In de Kraankindersstraat is parkeren voortaan niet meer mogelijk omdat de straat tweerichtingsverkeer wordt. De aanpassingen gebeuren naar aanleiding van de evaluatie van het circulatieplan van voor de zomer. Alle borden zijn al geplaatst maar zijn nog afgedekt. Vrijdag het plastic van die borden gehaald en gaat de regeling in.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Soenen Bart

    Enkele correcties: de rijrichting op de Minnemeersbrug wordt omgekeerd: voortaan enkel nog stadUITwaarts. In de Kraankinderstraat wordt het aan één kant parkeren wegens te smal. Deze en een aantal andere aanpassingen zoals in de Ham zijn een zegen voor de wijkbewoners, want het sluipverkeer van het Neuzeplein naar de Dampoort of Steendam was niet meer te harden.

  • Robert Boxtaele

    Of hoe de afbraak van ons eens zo mooie en drukke stad, randgemeenten inbegrepen, terug verdergezet wordt. Nog 6 jaar van hetzelfde en er zal niets meer te vernielen zijn, behoudens een dode stad.