Volgende week wordt ook Zwijnaarde zone 30

Nog maximaal 30 per uur in Zwijnaarde.
Wannes Nimmegeers Nog maximaal 30 per uur in Zwijnaarde.
Vanaf de dag na de verkiezingen, op maandag 15 oktober dus, moeten ook de bewoners van Zwijnaarde op de rem gaan staan. Dan wordt ook in die deelgemeente een algemene zone 30 ingevoerd.

Sinds 1 oktober zijn grote delen van Drongen zone 30, en op 15 oktober volgt ook Zwijnaarde. Die snelheidsbeperking geldt nu al enkele jaren binnen de stadsring, wat zorgt voor minder ongevallen. De 'zone 30' zal in Zwijnaarde worden begrensd door de Tramstraat, de E17 en de Eedstraat, Mattestede en de Zandvoordestraat. Deze drie laatste maken zelf ook deel uit van de zone 30. Borden zullen het begin en einde van de zone 30 aanduiden, en ook op de grond komen wegmarkeringen. In de eerste weken na de invoering van de zone 30 worden er indicatieborden geplaatst om mensen attent te maken op hun snelheid. De politie houdt ook een oogje in het zeil en er zullen zeker snelheidscontroles volgen. 

Ook op de grond zal de zone 30 worden aangeduid, zoals hier aan de Verlorenkost in Gent.
Wannes Nimmegeers Ook op de grond zal de zone 30 worden aangeduid, zoals hier aan de Verlorenkost in Gent.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • FREDDY VAN DER CRUYSSEN

    30/uur in schoolomgeving ok maar een hele wijk? Milieuoverwegingen, fijn stof. Vertragen,versnellen verbruiken juist meer Co2..en nog tragere rittijden, nog meer files.. maar ja,alles in het teken van de groenen, die zelfs een rood licht als groen beschouwen. En zet maar overal camera's, aan mij gaan ze niets verdienen. Nu nog een politieagent op elke hoek en pas dan neemt de verkeersveimigheid toe. BedanktTermont en co, hopelijk is uw rijk weldra geschiedenis

  • Didi De Gentenaar

    Ze hebben nog steeds niet genoeg geld en zoeken altijd maar een manier om,de kas te spijzen overduidelijk . Altijd onder het mom van veiligheid we gaan evolueren naar schildpadsnelheid waar is dat allemaal voor nodig .