VIDEO: Vos zit man op te wachten voor zijn eigen garage

Joris Vandenbroucke kon nog net een foto en een filmpje maken van de vos
Joris Vandenbroucke Joris Vandenbroucke kon nog net een foto en een filmpje maken van de vos
Dat vossen steeds dichter naar de steden trekken is algemeen geweten maar parlementslid Joris Vandenbroucke (sp.a) schrok zich toch een hoedje toen hij naar zijn garage reed en plots een vos voor zich zag zitten. “Op die plek zou ik nooit een vos verwachten”, zegt hij. “Mijn garage ligt midden in een woonblok in hartje Sint-Amandsberg, ingesloten door drie woonstraten.”

Vandenbroucke kon nog een foto en een filmpje maken vooraleer de vos verdween tussen wat struiken. “Iedereen in de buurt is verrast. Er waren bij mijn weten geen meldingen van doodgebeten kippen in de buurt en niemand had het dier hier tevoren gezien. Het is een prachtig beest. Hij is welkom in de buurt”, zegt hij.

Stadsvossen zijn een bekend fenomeen aan het worden. Eerder deze week werd nog een vos doodgereden op de fly-over ter hoogte van Ledeberg.

De vos dook op midden in dit woonblok
google maps De vos dook op midden in dit woonblok12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pascale De Block

  Super, geef die beestjes te eten en dan laten ze de kipjes misschien met rust...de mens palmt dan ook alles in tegenwoordig!

 • frans Venloo

  Men schijnt wel te vergeten dat vossen dragers zijn van ziektes welke zich verspreiden in hun omgeving . Natuurbeheerders doen hiervoor handschoenen aan om cadavers aan te raken . Dat gaat slecht aflopen voor de bewoners en hun kinderen .

 • Sam Bosmans

  Prachtig gelukkig hebben we zoiets nog .. Mag alle dagen in mijn tuin komen lopen ..

 • ron platteeuw

  Soort zoekt soort !!!!slimme vossen , iedereen in het harnas jagen en zelf blijven binnenrijven ! toch niet moeilijk ,met alle respect voor dit dier !

 • Josepha Van Vlaanderen

  Prachtig toch! Hopelijk blijven de jagers er met hun poten af!!