VIDEO. Verdachte melding in Gentse studentenbuurt: straat drie uur lang afgesloten, maar alles veilig

Verdachte melding bij UFO.
Jeroen Desmecht Verdachte melding bij UFO.
De Sint-Pietersnieuwstraat in de Gentse studentenbuurt is deze namiddag drie uur lang afgesloten geweest na een ‘verdachte melding’. De politie doorzocht het UFO-gebouw, het grootste gebouw van de universiteit, maar er werd niets gevonden. Om 15.35 uur werd de perimeter opgeheven.

De UGent kreeg de melding kort na de middag binnen. In samenspraak met de politie werd beslist om het UFO of het ‘Universiteitsforum’ te ontruimen, “voor de veiligheid van de studenten en medewerkers.” Op dat moment woonden enkelen honderden studenten het vak Communicatiewetenschap van professor Stijn Joye bij in het auditorium. De politie voerde een sweeping uit in heel het gebouw. Er was eerst sprake van een bommelding, maar de politie benadrukt dat het ging over een “verdacht signaal”.

In het UFO is het grootste auditorium van de universiteit ondergebracht, waar 1.000 mensen kunnen plaatsnemen. De site werd na enkele uren onderzoek opnieuw vrijgegeven. Politie en parket geven geen details over de inhoud van de melding. Niemand raakte gewond. 

Vorig jaar werd het UFO-gebouw ook al eens ontruimd nadat een psychiatrische patiënt een bedreiging had geuit op Facebook.

De omgeving werd volledig afgezet, van de Blandijnberg tot de Bagattenstraat. Later werd de perimeter nog twee keer vergroot, met uiteindelijk een veiligheidszone tot aan de Lammerstraat. De namiddaglessen in het UFO werden afgezegd en verschillende horecazaken en het fitnesscentrum in de Sint-Pietersnieuwstraat waren niet bereikbaar. De lijnbussen werden omgeleid. Ook studenten die naar hun kot wilden gaan binnen de perimeter, werden wandelen gestuurd door de aanwezige politiemannen.

Het was een tijdlang wachten op de explosievenhond, maar kort erna werd de omgeving volledig vrijgegeven. Dat gebeurde drie uur na de ontruiming, rond half vier. De zaak is nu in handen van het parket Oost-Vlaanderen, dat nog niet kon communiceren.

Jeroen Desmecht
Jeroen Desmecht4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert Van den bossche

  Bangmakerij van rechtse rakkers

 • William Bonny

  Waar gaan we naar toe???. 30&40 jaar geleden wisten we zelfs niet dat zoiets allemaal bestond. We leefden dan in een goed&veilig land.

 • Filiep Lapeire

  De zone werd uitgebreid wegens ,,sleeping"

 • guido vermeyen

  Iemand die zich heel kwaad maakte en op" ontploffen " stond ?